Armband med sötvattenspärlor och baliblommor



Armbandet Jade

Det här armbandet är ganska flexibelt och du behöver inte följa mitt exempel att använda äkta silver och pärlor. Det kan bli lika fint med ovala glas –eller plastpärlor. Det är heller inte speciellt svårt att tillverka eftersom samma mönster upprepas hela tiden.

Du behöver:
1 Karbinhake
1 Blomskylt med valfri text (det går lika bra utan text)
1 Fasetterad new jade, 10 mm
1 Förlängningskedja
1 Hattpinne
1 Metallring, 6 mm
4 klämpärlor, 1 mm
17 Sötvattenspärlor, 7x8 mm
19 baliblommor
25 cm smyckevajer

Så gör du:
1. Kapa av 25 cm smyckevajer, trä på två klämpärlor 4 cm in på vajern. Trä sedan på karbinhaken och för änden på vajern tillbaka genom klämpärlorna. Kläm ihop klämpärlorna med flacktången.

2. Trä sedan på en baliblomma och en sötvattenspärla och ännu en baliblomma. Upprepa ”varannan-mönstret” tills alla pärlor och baliblommor tagit slut.

3. Trä sedan på två klämpärlor igen och gör likadant som i steg 1, fast du fäster förlängningskedjan i stället för ett lås.

4. Öppna sedan en metallring med hjälp av flacktången och rundtången och häng på blomskylten. Fäst metallringen och skylten i den innersta länken på förlängningskedjan och slut den sedan.

5. Klipp av den lilla droppen i slutet på kedjan. Tag till sist en hattpinne och trä på en new jade. Knipsa av pinnen 1,5 cm ifrån stenen. Böj pinnen 45 grader och gör sedan en ögla och fäst berlocken på slutet av förlängningskedjan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0